Inspectie

Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL) is in Nederland de instantie, die controleert of een bedrijf voldoet aan de criteria om aan elektrotechnische installaties te mogen werken. Bij goedkeuring geeft de KvINL een certificaat uit aan de elektrotechnisch installateur. Een elektrotechnisch installateur is verplicht een inspectie en beproeving te verrichten aan installaties, waar de installateur werkzaamheden aan heeft verricht. De inspectie bestaat uit een visuele controle en een test met meetapparatuur, waarmee verschillende metingen worden verricht.

Vervolgend uit de inspectie wordt een keuringsrapport vervaardigd en door ons gearchiveerd. Uw verzekering eist, dat wijzigingen aan de elektrotechnische installatie in bijvoorbeeld uw woonhuis of kantoor, door een erkend installateur worden uitgevoerd. Opdrachtgevers benaderen ons steeds vaker om een inspectie te laten doen en te bepalen hoe veilig de elektrische installatie in bijvoorbeeld hun woning is. De visuele controle en meetgegevens worden in een keuringsrapport verwerkt. Een keuringsrapport kan adviezen bevatten, welk worden geclassificeerd van technisch onjuist tot direct gevaar.

Als een inspectie veel adviezen bevat, wordt een rapportage opgesteld met een opsomming van de gebreken. Na herstel van de gebreken wordt een tweede inspectie verricht. Het keuringsrapport wordt hierop bijgewerkt en door ons gearchiveerd. Mede door een 24-uursservicedienst komen we veel storingen tegen, die het gevolg zijn van een foutieve aanleg. Opdrachtgevers die in het verleden een installateur zonder elektrotechnische erkenning hadden gekozen, bijvoorbeeld omdat ''men niet beter wist'' of ''mijn man dacht dat hij het zelf wel kon'', ''een vriend zei dat hij dat wel voor ons kon doen'', ''wij hebben een klussenman gehad'' zijn veel voorkomende reacties die we te horen krijgen. We kunnen iedereen alleen maar adviseren voor een erkend installateur te kiezen. Daarmee kiest u voor service, garantie en betrouwbaarheid.

Web developersSitetogo