Januari 2014


In opdracht van ABB B.V., heeft E.T.B. Takken op zaterdag 17 januari jl.,
53 aardlekschakelaars vervangen op de Pijlpuntstraat te Nijmegen.

Naar aanleiding van een telefonische melding, dat de bewoners van een van de woningen aan de Pijlpuntstraat een storing in de elektrische installatie hadden, was de installateur van E.T.B. Takken ter plaatse om het probleem op te lossen.
Bij het afronden van de werkzaamheden werd de groepenkast doorgemeten, zoals standaard door ons word gedaan. Echter, de installateur constateerde  dat de aanwezige aardlekschakelaars niet correct functioneerden.

In overleg met de bewoners is er door ons bedrijf contact opgenomen met de fabrikant van de aardlekschakelaars, t.w. ABB B.V.

Via de vertegenwoordiger van ABB B.V. werden we op de hoogte gebracht van het feit, dat er in 2007 een terugroepactie was geweest voor een aantal typen aardlekschakelaars i.v.m. het niet correct functioneren.
Uiteindelijk bleek, dat niet alleen de bewoners van de desbetreffende woning aan de Pijlpuntstraat de aardlekschakelaars in de groepenkast hadden zitten.

In opdracht van ABB B.V. werd er door ons bedrijf een inspectie uitgevoerd bij alle woningen aan de Pijlpuntstraat. Hieruit bleek dat de desbetreffende  aardlekschakelaars in alle woningen aanwezig waren.
Blijkbaar had het installatiebedrijf, verantwoordelijk voor het destijds plaatsen van de groepenkasten, verzuimd om de bewoners van de Pijlpuntstraat te informeren over de terugroepactie.

Web developersSitetogo